BALIKESİR / BİGADİÇ - Kozpınar İlkokulu

KIRIM-KONGO KANAMALI ATEŞİ HASTALIĞI HAKKINDA BİLGİ NOTU

Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) başlıca kene tutunması veya keneyle temas sonucu bulaşabilen ve ölümle sonuçlanabilen bir hastalıktır.  Havaların ısınmaya başlaması ile birlikte hastalığın bulaştırıcısı olan keneler aktif hale gelmekte, bu sebeple hastalık bahar ve yaz aylarında görülmektedir. Hastalığın önlenmesinde en önemli husus kişisel korunma tedbirlerinin alınmasıdır. Okulumuzdaki 71 öğrenciye KKKA hakkında bilgilendirme yapılmıştır.

Nis

Millî Eğitim Bakanlığı, “365 Gün Oyun” adını verdiği bu siteyle yalnızca çocukları değil, her yaştan insanı oyun oynamaya davet etmektedir. Sitede 200 oyun bulunmaktadır. Bu oyunların içeriklerinde yer alan “Başka Nasıl Oynanır?” başlığı altında ise toplam 300 oyun önerisi yer almaktadır. Oyunlar; oyun türü, oynama yeri, kişi sayısı ve yaş grubuna göre kategorilere ayrılmıştır. Bu kategorilere göre oyun seçimi yapılabilmektedir. Sitede yer alan oyunların hem videosu bulunmakta hem de nasıl oynanacağı adım adım açıklanmaktadır. Oyun açıklamalarında oyunun nerede oynanacağı, hangi yaş grubuna uygun olduğu, kaç kişiyle oynanacağı, süresi, türü, neyle oynanacağı, öğrenme hedefi (oyunun gücü), başka nasıl oynanacağı ve oyunu oynarken dikkat edilecek noktalar gibi oyuna ilişkin açıklamalar yer almaktadır.

Nis

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından okul öncesi dönemden itibaren, çocuklara okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla öykü türünde materyaller geliştirerek "365 Gün Öykü" platformu hazırlanarak hizmete sunuldu.

Nis

Okulumuz öğrencileri okulumuzun bahçesine Çevre Koruma Kulübü Rehber Öğretmeni eşliğinde Kızıl çam fidanları diktiler.

Ock

Gereksiz enerji kullanımı gelecek nesilleri zor durumda bırakır. Bu nedenle her yıl  ocak ayında enerjinin tasarruflu kullanımı hakkında bilinçlendirme çalışmaları yapılır. Bu kapsamda ;

"En ucuz enerji, tasarruf edilen enerjidir".   fikrini aşılamak için okulumuzda Enerji tasarrufuna yönelik etkinlikler yapıldı.

Enerji Tasarrufu için:

1.         Kullanmadığınız elektrikli aletlerin fişlerini prizden çıkarın.

2.         Buzdolabı ve buzluğunuzun kapağını gereksiz yere açıp kapatmayın.

3.         Su ısıtıcınıza (kettle) ihtiyacınız olan miktardan fazla su koymayın.

4.         Daha uzun dayanan ve elektrik tüketimi az olan kompakt florasan ampulleri seçin.

5.         Oturmadığınız odalarda yanan ışıkları kapatın.

6.         Kapı, pencere kenarlarında bulunan çatlak ver yarıkları kapatın.

7.         Kullanacağınız ev aletlerini satın alırken yalnızca fiyat olarak değil, enerji tasarrufu açısından da değerlendirin.

8.         İşiniz bittiğinde elektrikli cihazlarınızı düğmesinden kapatın.

Detaylı bilgi için TIKLAYINIZ.

Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası  okulumuzda coşkuyla kutlandı.